Telesna aktivnost je nujen sestavni del zdravega življenjskega sloga. Ne smemo pozabiti na dejstvo, da zahtevne športne aktivnosti že dolgo niso več domena le profesionalnih športnikov, ampak se z njimi ukvarjajo tudi zahtevnejši rekreativci, ki stremijo k doseganju visokih rezultatov.

Ob velikih telesnih naporih se povečajo potrebe po vnosu najrazličnejših snovi, saj gre za pospešeno presnovo, pa tudi izločanje s potenjem in urinom. Magnezij ima pomembno vlogo pri presnovi glukoze in zagotavljanju energije v mišičnih celicah, zato je potrebno poskrbeti za dodaten vnos in tako zagotoviti dovolj energije za uspešno telesno aktivnost in poznejšo regeneracijo.

Med športno aktivnostjo pri nezadostni oskrbi s kisikom v mišicah nastaja t.i. mlečna kislina, ki onemogoča polni izkoristek mišičnega potenciala, hkrati pa zahteva daljšo regeneracijo po športnem udejstvovanju.

Z zadostno oskrbo z magnezijem pri športu poskrbimo, da nismo prehitro utrujeni in se izognemo neprijetnim mišičnim krčem ter neželenim mišičnim trzljajem.